עוצמתם של איתני הטבע היא אדירה ומגוונת.
כולם מסכימים על הרעיון הבסיסי שניתן ללמוד מהטבע, אז לכאורה מה ניתן כאן לחדש?הציויליזציה משכיחה מאיתנו לפעמים שאנחנו חלק מהטבע הפראי ובכל אחד מאיתנו יש חלק כזה שלא תמיד אנו מודעים לו, ואולי כדאי לגלותו.
מה יכולים מעצבים גרפיים ללמוד מהטבע הפראי?
מוחות יצירתיים כל הזמן מחפשים מקורות מעוררי השראה. הטבע סביבנו בנוי כקומפלס מדהים וכאלגוריתם יצירתי. הטבע הינו משאב נפלא ליצירתיות – לא רק לאמנים ומעצבים אלא גם לבניית מערכות ולפתרון בעיות. אחד הדברים הכי מסקרנים הוא האיזון שנשמר בטבע במשך אלפי שנים.
דרך המערכת היצירתית הזאת, אנסה לדלות כמה טיפים שמעצבים ואנשים יצירתיים יכולים ללמוד מחיי פרא.
יצירתיות
איש אינו מפקפק בכך השטבע הוא משאב אדיר של יצירתיות ודלק למוח אמנותי עם רעיונות, צבעים ואלמנטים שעומדים במבחן הזמן. הטבע תמיד עורר ועדיין מעורר השראה – באמנים קלאסיים, בצלמים וגם באמנים מודרניים. אפשר לקבל השראה מנוף או מבעל חיים כפי שהוא או רק לקחת רעיון או פלטת צבעים מבוססת על סצינה מהטבע.
שימור/ כישורים
כמו בטבע, וכך גם בעולם העיצוב… כל הזמן יש לפתח את הכישורים, לצבור עוד ניסיון, ולהשיג עוד אוכל כשאתה בטבע – או במושגים של מעצב/ת – עוד לקוחות…
כמו בטבע – כך גם בחיי המעצב – יש להתבונן, ללמוד, להיות יצירתי כל הזמן .
פתרון בעיות
אולי זה נשמע מוזר לומר שאנחנו מקבלים השראה מהטבע לפתרון בעיות, אך גם האדם הקדמון מצא פתרון לבעיותיו ממה שהוא מצא סביבו. הוא בנה או מצא מקום מגורים, הוא יצר כלי אוכל, כלי ציד וכו›. באותו אופן, המעצב יכול לעשות רשימת פתרונות מבוססת על זמינות, מחיר ויכולת ביצוע.
איזון
הטבע הוא מערכת מאוזנת בה יש תפקיד לכל אלמנט המשפיע ומושפע משאר האלמנטים. כך גם העיצוב. הוא צריך להיות מאוזן . כשהעיצוב מאוזן כמו מערכת שלמה – הוא נוגע בצופה. עלי כמעצבת לנתח ולבחון את העיצוב שלי ולחשוב איך לסדר את האלמנטים ואיזה שימוש לעשות בצבעים – שכן גם להם יש השתקפות והשפעה זה על זה ועל האיזון כולו.
אלו חלק מהטיפים שניתן ללמוד מהטבע. יתכן וישנם טיפים נוספים שאתם יכולים לגלות על ידי התבוננות בטבע וניסיון ללמוד יותר. בעיני, הטיפ הגדול מכולם הוא שהטבע הוא מקור ההשראה עצום ואינסופי ושאפשר ללמוד המון מהמערכת החכמה והענקית הזו.