מותג יכול להיות הנכס היקר ביותר שלך. הוא עוזר לך להתבלט בין מתחרים, נותן לחברה שלך תחושה של מטרה ברורה והוא מרכיב חשוב של נאמנות לקוחות.
מותג גדול באמת – איכותו היא מעבר ללוגו ולצבעים נהדרים. למותג גדול יש רעיון ייחודי שמאחוריו , תחושה של מטרה שמניעה את כל מה שהחברה עושה.
ברגע שאתה בא עם הסיפור של העסק שלך, אתה יכול לקבוע את אישיותו של המותג שלך; הנחיות הלוגו והעיצוב יגיעו הרבה יותר בקלות. עיצוב הוא אלמנט שבולט בתחילה, אבל הסיפור של המותג שלך, שעובר דרך העיצוב – מהדהד את הזהות של החברה שלך.
מרכיבי המותג נשענים על 3 צלעות, כמו משולש:
1. שיהיה לך מושג ברור ותמציתי של מה המותג שלך
2. שהעובדים שלך יהיו מודעים ויאמינו במותג שלך
3. שהלקוחות שלך יהיו נאמנים למה שהמותג שלך מייצג
הבטחת המותג
מיתוג העסק שלך הוא לא משימה קלה. היא דורשת התבוננות פנימית ומחויבות.
אני ממליצה לשאול שאלות כמו –
– איזו בעיה החברה שלך פותרת עבור הלקוחות שלך?
– על אילו ערכים החברה שלך מתבססת?
כדאי לך להריץ את השאלות שוב ושוב וליצור הצהרה שמתחילה במילים: "אנו מאמינים … ".
מיקוד בהיבטים שונים של החברה שלך ושל עצמך (אם המיתוג הוא עצמך), זהו תרגיל בזהות , וחשוב להתחיל גדול ככל האפשר ולאחר מכן לתמצת.
לבוא עם תשובות לשאלות כאלו הן הצעד החשוב ביותר ביצירת מותג שמהדהד ויש לו ערך בר-קיימא.
ההצהרה שתגובש תהווה עיקרון מנחה שממנו ניתן יהיה להפיק שם, סלוגן, רעיון ללוגו ועיצוב יפה. ההצהרה שעומדת בבסיס המיתוג של החברה תיצור תחושה של מטרה שגם העובדים והספקים של החברה שלך יוכלו לתמוך בה.
ברגע שיש לך מספר לא מבוטל של הצהרות, "אנו מאמינים כי…" כדאי להתחיל לחפש דפוסים, לשלב דברים דומים ולהתעלם מכל מה שלא מרגישים שהוא אמיתי.
מילים שהן buzzwords (למשל "השראה", "לחדש", "הטוב ביותר") כדאי להחליף אותן עם מילים נרדפות מדויקות יותר. המטרה היא לחדד לפקס ולהגיע אל העיקר, ואז אפשר להראותן לבעלי עניין שונים, להקשיב להערות, לתחושות הבטן שלך ולבדוק אותן.
אם מצאת הצהרה שמזכירה לך את החברה שלך אפילו ב-85 אחוזים – זו כנראה הדרך הנכונה – אפשר לכוונן לשלמות ואפשר לעשות זאת גם בהמשך בשלבים. זה לא "כתוב בסלע", אבל זה ידריך את שארית תהליך גילוי המותג שלך.
איך אתה עושה את זה? למה אתה עושה את זה?
לאחר שגיבשת הצהרה שנוח לך איתה, אפשר להרחיב ולספר את סיפור את המותג שלך בעזרת מענה לשאלות "איך העסק שלך מקיים את ההבטחה הזו?" ו"למה זו ההבטחה של העסק?"
רצוי ליצור הצהרות רבות על כל שאלה, באמצעות מילים נרדפות רבות ושונות. ההצהרות יבהירו לך יותר על המותג שלך ויחדדו את המסר האמיתי של העסק שלך.