אולי שאלתם את עצמכם מה הקשר בין קופי ים ומיתוג … כמעט בטוח שלא. אני אסביר בכל זאת…
ב-16-במאי ,היה היום שמוקדש ליצורים המיוחדים האלה ולסיפור המוזר על הדרך שבה הגיעו לאקווריומים שלנו.
אם הייתם ילדים בשנות ה-70 או ה-80 של המאה הקודמת, אז אולי אתם מכירים את קופי הים – יצורים זעירים שמגיעים בדואר בצורה של גרגרים בתוך שקית שכשופכים אותם לאקווריום – הם מתעוררים לחיים והופכים להיות סרטנים קטנים וחמודים.
הכל התחיל כשיזם צעיר אמריקאי בשם הרולד פון בראונהוט, גילה בשנת 1956 שהדייגים בעיר מגוריו, משתמשים כפיתיון לדגים בסרטנים קטנטנים וחמודים. עוד גילה שהסרטנים הזעירים האלה – בתנאי יובש קיצוניים הם נכנסים למצב של תרדמה שבו הם יכולים להישאר זמן רב, וברגע שמכניסים אותם למים הם חוזרים לחיים והופכים להיות שחיינים זריזים. וגם, ביצי הסרטנים המופרות יכולות להתפתח בתוך 24 שעות ובוקעים מהן סרטנים לבנים קטנטנים ברגע שמוסיפים להן מים עם מלח.
ליצורים שגילה בראונהוט קוראים ארטמיה. זהו סוג של סרטן זעיר שנפוץ בימות ואגמים מלוחים. בראונהוט היזם הבין שאנשים לא יתלהבו לקנות סתם סרטנים שקוראים להם ארטמיה כחיית מחמד ,אז הוא חשב והחליט לקרוא להם בשם "קופי ים", בגלל שזנבותיהם הארוכים הזכירו לו קופים.
הוא שכר מאייר בשם ג'ו אורלנדו שיצר חוברות קומיקס שבהן בנה עולם שלם של דמויות קסומות מהאגדות בעלות חיים משלהן בעולם התת ימי.
הילדים האמריקאים התלהבו מהחיות החדשות שהתגלו לעולם וכמובן שביקשו מההורים לקנות להם, וקופי הים הפכו להיות הלהיט התורן באמריקה .פון בראונהוט רשם פטנט על ההמצאה שלו ואף פיתח ביחד עם הצוות שלו גזע עמיד יותר של ארטמיה.
הסרטנים הקטנטנים האלה הפכו גם לכוכבי טלוויזיה והופיעו בתכניות כמו ספין סיטי, רוזאן, בית דין לילי, סאות' פארק, משפחת סימפסון, התוכנית של גארי שנדלינג ועקרות בית נואשות.
אז ברור שהקשר בין קופי הים ומיתוג הוא איך מיתוג נכון השפיע על הצלחתו הכבירה של מוצר.
יש כאן מוצר – פיתיון לדגים – שאיש לא היה שם לב אליו ושהוא לא בהכרח מושך ומדהים. אלא שבעזרת מיתוג נכון ,המוצר זכה להצלחה עצומה ואף לרישום פטנט.
וזה מה שמעניין מבחינתי כמעצבת גרפית שממתגת עסקים ואתכם כבעלי עסקים – שרוצים להצליח.
מיתוג מושך והולם לעסק – עשוי להביא להצלחה ממשית!
באדיבות "ימים מיוחדים בשנה"