מה זו ניראות שימושית?

תפישה היא מציאות
בוודאי שמעת או קראת את הביטוי הזה. הביטוי הזה מתייחס לעיקרון הבסיסי האומר שמה שהלקוח תופש בחושיו לגבי העסק שלך, המוצרים, האתר שלך – משפיע על מה  שהעסק שלך במציאות. אפשר לנסות למשל להציג את העסק כירוק, כאקולוגי, וכידידותי לסביבה. אם הלקוח תופש את העסק שלכם אחרת, אז האימאג' שברצונך להעביר הינו אשליה. הדבר היחידי שחשוב הוא  מה הלקוחות חושבים ותופשים כאמת לגבי העסק שלך. אחת הדוגמאות שכל אחד מכיר היא האוטובוסים של אגד שנצבעו בירוק כדי לשנות את האימאג' של אגד, מחברה שהאוטובוסים שלה מזהמי אוויר לחברה ידידותית לסביבה. (אישית, אני לא כל כך מאמינה שאכן נעשה שינוי בדימוי התפישתי של אגד, אבל אולי אני טועה…)
דוגמא נוספת היא חברת מקדונלד שמשקיעה מיליונים בתוכניות ספורט וביוזמות של אכילה בריאה. וכן מפרסמת את הסלטים שלה על פני המוצרים הפופולריים יותר אך הפחות בריאים.

אם זה נראה ככה – כנראה שזה ככה
אותו עיקרון שעובד לגבי כלל התדמית של העסק – עובד גם בנושא האתר שלך. אם האתר שלך נראה לא ידידותי למשתמש, יכול להיות שבאמת הוא לא ידידותי… אם לקוחותיך חווים את האתר שלך כלא ידידותי, הם לא יטרחו לגלוש בו. תחושה קלה של סיבוך, וכבר רבים יעזבו את האתר ויחזרו לחפש בגוגל אתר מתחרה, כייפי יותר ונוח לשימוש.

שינויים קלים – צעד גדול
עיצוב ניראות גרפית הוא המפתח להשפעה על תחושת הלקוחות – האם המוצר או האתר שלך הוא קל או קשה לשימוש. האם הוא מזמין או מבריח…
בין הפקטורים שמהם בנויה הניראות השימושית שלך ואשר יכולים להשפיע על התפישה של הלקוחות את החברה/ האתר/ המוצר שלך הם:
– שימוש בחללים לבנים באופן מושכל – שיבליט ויתן מקום לטקסטים, לתמונות.
– הפונטים בהם השתמשת – עד כמה הם קריאים ונוחים לקריאה
– האיזון והמשקל שמתקיים בין האלמנטים הויזואליים
– סידור נקי ופשוט של המערך (layout)
כל אלו  תורמים לניראות שימושית, מזמינה – אשר תקדם את העסק שלך!

דילוג לתוכן