איני עוסקת בעיצוב סביבתי -אך עיצוב גרפי משתלב בעיצוב סביבתי באופן שאינו ניתן להפרדה .היום מתקיים המושג עיצוב גרפי סביבתי .(EGD)
חיי היומיום שלנו כוללים תקשורת מתמדת עם הסביבה שלנו.
כשאנו עוברים במרחבים שונים, אנו שואלים את עצמנו שאלות רבות: "איפה אני עכשיו?" ,"לאן פניי מועדות?" "מה אני מחפש?", "למה נועד הבניין הזה?"

ממשק ביננו לבין הסביבה
עיצוב גרפי סביבתי (EGD) משמש ממשק חשוב בינינו לבין הסביבה הבנויה. העיצוב משלב אלמנטים גרפיים שמתמזגים עם עיצוב אדריכלי ,עיצוב נוףו , עיצוב אורבני. העיצוב הגרפי הסביבתי הופך את החללים לאינפורמטיביים יותר , קלים יותר לניווט ובלתי נשכחים.
הוא מורכב משלושה אלמנטים עיקריים: טקסט, צורה וצבע. טקסט וצורות עוטפים בדרך כלל את המידע הגרפי. צבע מגביר אותו ועוזר לתקשר אותו בתוך הסצנות העמוסות של העיר.
אנו תופסים צבעים תחילה , שכן החושים שלנו רושמים בעיקר תחושות חזותיות. לכן , בחירת הצבעים היא קריטית עבור גרפיקה סביבתית כדי לספק תחושת מקום וחיבור רגשי.

אחת הצורות המוקדמות ביותר של טקסט גרפי על אדריכלות היא ההירוגליפים המצריים, שיצרו סיפורים על מבנים כמסמך היסטורי לציוויליזציה .
כיום, עיצוב גרפי סביבתי קיים בשילוט, שלטי חוצות , תמרורים, תיבות דואר, מתקנים ציבוריים ומרחבים חווייתיים אחרים של העיר.
הוא מסוגל לתקשר את כל אלה באמצעות צבע שיש לו השפעה ישירה על התפיסה .הצבע גם יוצר תחושת קוהרנטיות, מרגיע אנשים מבחינה פסיכולוגית, מפחית חרדה במבנים בקנה מידה גדול ויוצר סדר בסביבות עירוניות.
צבעים כמעוררי תגובות
בעיצוב גרפי , ידוע כי צבעים מסוימים מעוררים תגובות פסיכולוגיות ספציפיות.
אדום מעורר רגשות חזקים כמו תשוקה , התרגשות ודחיפות. כחול מזוהה לעתים קרובות עם רוגע, אמון ואמינות. צהוב מייצג אושר , אנרגיה ואופטימיות . ירוק מסמל בעיקר את הטבע ויכול לציין בריאות, הרמוניה ואיזון , בעוד סגול מייצג יוקרה, יצירתיות ורוחניות . שילוב אסטרטגי של צבעים אלו עם האסתטיקה הקיימת של העיר מאפשר לקלוט מידע וגם לעורר תגובה רגשית.
לדוגמה, בעיצוב בתי חולים , ירוק משמש בדרך כלל לאלמנטים גרפיים על משטחים פנימיים לבנים. הוא מפחית את חרדת המטופל ומשפר את רווחתו הכללית.

תורגם ממאמר של @Paul Yakubu